Simon Kjær skifter til Fenerbahce på fireårig aftale

Den danske landsholdsspiller Simon Kjær skifter fra Lille til Fenerbahce på en fireårig aftale, skriver den tyrkiske fodboldklub onsdag på sin hjemmeside.

De seneste dage har danskeren forhandlet med Fenerbahce, og han har besøgt Istanbul for at se nærmere på forholdene i storklubben.

- Vi vil gerne byde Simon Kjær velkommen til Fenerbahce og ønsker ham en fantastisk sæson fuld af succes, skriver klubben på sin hjemmeside.

I de seneste to sæsoner har Simon Kjær spillet for den franske fodboldklub Lille. Tidligere i karrieren har Kjær også spillet for tyske Wolfsburg og de italienske klubber AS Roma og Palermo.

Simon Kjær var med i de seneste landskampe for Danmark mod Montenegro og Serbien, som begge blev vundet.

Mens Montenegro blev besejret 2-1 i en testkamp i Viborg, så blev Serbien slået 2-0 i lørdagens vigtige EM-kvalifikationskamp i Parken.

Mod Serbien spillede Simon Kjær sin landskamp nummer 50. Den tidligere FC Midtjylland-spiller har stort set deltaget i alle de landskampe, han har været udtaget til siden sin debut i 1-0-sejren over Sverige i juni 2009.

Præcis tre år senere spillede Kjær sin A-landskamp nummer 25 i endnu en 1-0-sejr - denne gang i åbningskampen mod Holland ved EM i 2012.

- Det er ikke noget, jeg tænker så meget over. Selvfølgelig er jeg stolt og glad over at nå det antal kampe i en forholdsvis ung alder, sagde 26-årige Kjær inden kampen mod serberne.

I forbindelse med landsholdets samling i Helsingør fortalte Kjær også, at der skulle et helt særligt tilbud til, før han ville overveje at skifte klub.

Ekstra Bladet skriver, at Fenerbahce skal betale Lille 75 millioner kroner i samlet transfersum, mens Kjær kan se frem til at modtage 30 millioner kroner om året og dermed blive den mest vellønnede danske fodboldspiller.

/ritzau/

 

Dagens Gossip