Sirene hyler ved fejl: Gælder kun Ringsted

Fredag eftermiddag gik varslingssirenerne i gang over store dele af Sjælland, men der er tale om en fejl, oplyser politiet.

Sirenerne vil nu gå i gang igen for at afvarsle den fejlagtige varsling, men beboere i Ringsted skal fortsat gå indenfor, da en kraftig brand i et autoværksted udvikler farlig røg.

Autoværkstedet ligger på Næstvedvej 42.

Borgere i området omkring Jernbanevej, Næstvedvej, Rønnedevej samt Hovmarksvej skal gå indenfor, lukke døre og vinduer samt lukke for eventuelle ventilationsanlæg, hedder det i en beredskabsmeddelelse.

Det er Østjyllands Politi, der sætter varslingssirenerne i gang på anmodning fra de enkelte politikredse, og det er her, der er sket en fejl, der betød, at sirenerne også hylede udenfor Ringsted.

- Ved en fejl blev alle sirener i Midt- og Vestsjællands Politikreds sat i gang, siger vagtchef Jan Abildtrup fra Østjyllands Politi til Ritzau.

- Vi skal nu undersøge, om der er tale om en menneskelig eller en teknisk fejl.

Østjyllands Politi er såkaldt varslingskreds, hvilket betyder, at man her sætter sirener i gang rundt om i landet, når det lokale politi beder om det.

Er Østjyllands Politi af en eller anden grund forhindret udsendes varslingen fra Slagelse. Er man også her forhindret er det Beredskabsstyrelsen, der sætter sirenerne i gang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip