Skaarup: Madsen skal skabe ro og rydde op i PET

Det er vigtigt, at den nye PET-chef, Jens Madsen, får ryddet op, skabt ro og giver efterretningstjenesten en ny start. Det trænger den til efter lang tids uro og skandalehistorier.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

- Det er vigtig, at PET får en ny start, hvor ledelsen består af folk, der ikke har noget med fortiden at gøre. Der har været megen kritik af ledelsen, og der er foregået ting, som ikke har været heldige, siger Peter Skaarup.

Dansk Folkeparti har hele tiden argumenteret for, at hele PET-toppen på fire personer skulle skiftes ud. Det er indtil videre ikke sket. Kun tre i topledelsen er væk - tilbage er juridisk chef Lykke Sørensen.

- Det får vi at se i fremtiden, om det sker. Den nye PET-chef er et godt valg. Det er befordrende, at det er en mand, der ikke har haft noget med balladen at gøre, og som heller ikke komme direkte fra en post i Justitsministeriet, siger Peter Skaarup.

De Radikales retsordfører Jeppe Mikkelsen siger om valget af Jens Madsen:

- Jeg ser meget frem til samarbejdet. Jeg vil ønske ham stort tillykke, der hviler et stort ansvar på hans skuldre med hensyn til at få styr på organisationen, som har været ude i et blæsevejr.

- I første omgang bliver hans opgave at få rettet op på det manglende samarbejde, som har været meget medieombrust i efteråret, siger Jeppe Mikkelsen.

Retsordfører hos Enhedslisten, Pernille Skipper, siger, at Jens Madsen skal i gang med et stort oprydningsarbejde.

- Det er et stort oprydningsarbejde, han står over for.

- Der har været mange skandalesager i den seneste tid, hvor den tidligere chef forsøgte at misbruge Pia Kjærsgaards kalender og dermed viste, at PET som myndighed har lemfældig omgang med personfølsomme oplysninger, siger Pernille Skipper.

Den nye PET-chef kommer til en organisation, der er plaget af dårligt arbejdsmiljø.

- Derudover er der også et ekstremt dårligt samarbejdsklima mellem ledelse og ansatte og også misbrug af de særlig konti, der skulle gå til terrorbekæmpelse, men som endte med at gå til dyre middage.

- Det er spørgsmålet, om han kan rydde op. Men det er den opgave, han står over for som leder. Og han skal gøre op med en kultur, hvor man bøjer og bukker reglerne, fordi "det er der nok ikke nogen, der opdager alligevel", siger Pernille Skipper.

/ritzau/

 

Dagens Gossip