Skadedyrsgift fører til eksplosionsbrand

Det var et middel til skadedyrsbekæmpelse blandet med vand, der mandag førte til en eksplosion i en tank hos virksomheden Hedegaard A/S i Nørresundby.

- En skadedyrsbekæmper hældte resterne af sit giftstof ned i en tank, fortæller vicepolitiinspektør John Henriksen fra Nordjyllands Politi til Ritzau.

- Derefter hælder han vand i tanken i den tro, at det vil neutralisere giftstoffet, fortsætter han.

Vandet neutraliserede dog ikke giftstoffet, men startede en kemisk reaktion, der førte til eksplosion og brand på virksomheden. Samtidig udviklede blandingen gassen fosfin.

- Det er en giftig og ætsende gas. Hvis man er tæt på kilden, fører det til hoste og åndedrætsbesvær, forklarer vicepolitiinspektøren.

I forbindelse med eksplosionen og branden er i alt syv personer bragt til skadestuen. John Henriksen kender ikke nærmere til deres tilstand, men ingen skulle være i livsfare.

Politiet udsendte tidligere mandag en beredskabsmeddelelse, hvor beboere i området fik besked på at holde sig indenfor og lukke døre og vinduer. Den advarsel er nu ophævet, ligesom branden er helt under kontrol.

- Hjemmeværnet har stadig afspærret området, men det er med henblik på oprydning, siger vicepolitiinspektør John Henriksen.

Hedegaard Agro består af fire fabrikker og 10 afdelinger, som ligger spredt over det meste af Jylland. Hovedsædet ligger i Nørresundby.

/ritzau/

 

Dagens Gossip