Skadet NHL-profil takker nej til VM-billet

Da Vancouver i weekenden røg ud af NHL-slutspillet, havde danske ishockeyfans håbet, at forwarden Jannik Hansen kunne forstærke det danske landshold, som indleder VM på lørdag i Tjekkiet.

Men den 29-årige danske NHL-profil har takket nej til VM-pladsen på grund af en skade i lysken.

Det meddeler Danmarks Ishockey Union mandag i en pressemeddelelse.

- Jeg er rigtigt ærgerlig over ikke at kunne deltage ved årets VM, siger Jannik Hansen i pressemeddelelsen.

- Jeg har altid været stolt over at repræsentere Danmark til et VM og nyder altid samværet med mine venner på holdet, men jeg har naturligvis fuld forståelse for Vancouvers anbefalinger om at holde mig ude i år, fortsætter han.

- Jannik har – hver gang det har været muligt – givet sig fuldt ud for Danmark, og de fleste husker både hans stærke teknik i angrebszonen og ikke mindst hans kæmpe hjerte i kampen mod Norge i 2012, siger ishockeyunionens General Manager, Kim Pedersen, i pressemeddelelsen.

- Derfor ville vi gerne have haft Jannik med til Ostrava, men vi kender også vilkårene for vores dygtige spillere i Nordamerika, fortsætter han.

Det er en skade, som opstod allerede i kamp to mod Calgary i slutspillet, og som siden har truet Jannik Hansens deltagelse fra kamp til kamp, der holder danskeren fra VM.

- For Danmark er det en imponerende præstation at have så mange NHL-spillere, men på landsholdet er vi derfor nødt til at indstille os på, at vi kommer til at spille uden mange af vore bedste spillere hvert år, men det er blevet en naturlig del af vores forberedelse, siger landstræner Jan Karlsson.

Danmark ser indtil videre ud til at skulle spille VM helt uden NHL-spillere denne gang. I hvert fald når landsholdet spiller sin første kamp i turneringen på lørdag mod Slovakiet.

Frans Nielsens New York Islanders risikerer at ryge ud af slutspillet, når holdet natten til tirsdag spiller syvende og afgørende kamp i Washington. Dermed kan danskeren komme i spil, men han var skadet i de sidste kampe i grundspillet, og kan derfor få forbud mod at rejse af sin klub.

Frederik Andersen (Anaheim) og Lars Eller (Montreal) er gået videre til anden runde i Nordamerika og når dermed næppe at blive VM-aktuelle.

/ritzau/

 

Dagens Gossip