Skal du have penge tilbage? Sådan kan du tjekke årsopgørelsen allerede nu

Allerede nu kan danskerne gå ind på Skats hjemmeside og tjekke, om man er en af de heldige, der året igennem har betalt for meget i skat og dermed får penge retur.

Det oplyser Skat i en video på myndighedens Facebook-side.

Officielt er det ellers først mandag 9. marts, at 4,4 millioner borgere efter planen kan klikke sig ind på årsopgørelsen for 2014.

Ifølge Jan Topp Rasmussen, it-direktør i Skat, fungerer siden lige nu, som den skal.

- Lige nu og her sidder vi og tester og sikrer at testen fungerer, så årsopgørelsen er klar til 9. marts, siger han i videoen.

Går man fredag aften selv ind på TastSelv for at være en af de første, der får svar, får man dog besked på at vente.

- Din estimerede ventetid er mere end en time, står der.

De seneste par år har Skat døjet med store tekniske problemer i forbindelse med udgivelsen af årsopgørelserne, hvor hjemmesiden for eksempel er gået ned.

Derfor har Skat også forberedt sig på de mange problemer, der vanen tro får telefonerne til at gløde hos Skat.

Blandt andet er der kaldt ekstra folk på arbejde til at håndtere de over 100.000 opkald, som Skat forventer at skulle besvare i den første uge.

I alt 450 medarbejdere er kaldt ind for at være behjælpelige, når borgere ringer.

Skat har i år i øvrigt forsøgt at gøre processen lettere for skatteyderne.

Tidligere år har det været nødvendigt at indtaste oplysninger, som man allerede havde indtastet. Men det er altså anderledes i år, hvor Skat har sørget for at oplysningerne automatisk bliver overført til årsopgørelsen.

- Men derfor skal man alligevel kontrollere tallene og oplyse, hvis man har ændringer eller tilføjelser. Det gælder for eksempel befordringsfradrag og eventuelle lejeindtægter, siger Richard Hanlov, underdirektør i Skat.

/ritzau/

.

Dagens Gossip