Skandale kaster skygger Camerons partikongres

Der er parlamentsvalg i Storbritannien i maj næste år, og det valg vil den konservative premierminister, David Cameron, gerne vinde.

Hans parti har søndag indledt den årlige partikongres, hvor gejsten forud for valgkampen skal sættes i scene.

For nylig har partiet da også fået en god nyhed at tage med til kongressen. Det var, da Skotland ved sin folkeafstemning besluttede at lade være med at rive sig løs fra det øvrige Storbritannien.

Var det blevet et ja til selvstændighed, ville Cameron stå som den premierminister, der tabte Skotland, men sådan gik det ikke.

Så stemningen var egentlig god, men lørdag meddelte det konservative parlamentsmedlem Mark Reckless så, at han ikke længere er medlem af de konservative.

Han har i stedet sluttet sig til det EU-skeptiske parti Ukip, og der kom flere problemer.

Lørdag aften meddelte den konservative minister for civilsamfund, Brooks Newmark, at han trækker sig fra regeringen.

Det er sket, fordi avisen The Sunday Mirror søndag har en saftig historie at fortælle om ministeren, der er gift og far til fem.

Det har ifølge avisen ikke afholdt ham fra at sende fotos af sig selv i nogle udfordrende positurer til en kvinde, der viste sig at være journalist fra netop Mirror.

Cameron medgiver, at tingene kunne være bedre.

- Jeg må indrømme, at det ikke er en ideel start. Men sandheden er, at disse ting, frustrerende som de er, ikke ændrer det fundamentale ved det kommende valg, siger premierministeren.

Meningsmålingerne giver det store oppositionsparti, Labour, et knebent forspring, men Camerons personlige popularitet er bedre end Labour-lederen Ed Miliband.

Partikongressen i Birmingham slutter onsdag, hvor Cameron skal holde sin store tale til sine partifæller.

Boris Johnson, Londons borgmester og en mulig efterfølger for Cameron, taler tirsdag.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip