Skat regner forkert og skylder 900.000 danskere penge

En stor portion danskere kan se frem til at modtage penge fra Skat til sommer.

Det står klart, efter at Skat onsdag kan oplyse, at beskæftigelsesfradraget er blevet beregnet for lavt for 900.000 danske skatteydere i perioden fra 2004 til 2012.

Der er dog ikke tale om store beløb, og Skat oplyser, at langt de fleste borgere kan se frem til at få under 50 kroner tilbage.

De borgere, der er indbefattet af Skats fejl, skal ikke gøre noget aktivt for at få fat i de penge, som de har krav på.

Det oplyser Skat i en pressemeddelelse.

- Vi har styr på hvem, der har fået beregnet et forkert beskæftigelsesfradrag, så man skal ikke gøre noget, siger underdirektør i Skat, Richard Hanlov.

- Vi sørger for at få lavet en ny beregning af fradraget og udbetaler automatisk pengene til borgernes nemkonto omkring sommer.

Tilbagebetalingen vil ske automatisk i en særskilt opgørelse, og vil ikke have nogen betydning for årsopgørelsen i 2014, oplyser Skat.

Beskæftigelsesfradraget er et beløb, der kan trækkes fra den skattepligtige indkomst inden skatten beregnes, og som bliver givet til alle personer i arbejde.

I 2004 var man berettiget til fuldt fradrag ved en lønindkomst på over 280.000 kroner, mens tallet i 2012 var 320.000 kroner.

De danskere, der er omfattet af fejlen, er personer, der ikke har fået beregnet fuldt beskæftigelsesfradrag.

I alt får omkring 3,1 millioner borgere hvert år beregnet et beskæftigelsesfradrag i forbindelse med beregning af skatten.

Skat har onsdag har sendt et styresignal i høring, der beskriver processen for, hvordan Skat automatisk beregner et nyt fradrag og udbetaler den for meget betalte skat til borgernes nemkonto.

/ritzau/

 

Dagens Gossip