Skats ejendomsvurdering skæmmer statsregnskab

Skats fejlagtige ejendomsvurdering ved tre af fire ejendomme i 2011 trækker stadig spor.

Skønt statsrevisorerne godkender statsregnskabet for 2012, tager Rigsrevisionen både forbehold for Skats ejendomsvurdering og Naturstyrelsens regnskabsmæssige forvaltning.

Det oplyser statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF).

- Det er ikke så overraskende i betragtning af, hvad der skete 21. august (da rigsrevisor Lone Strøm ikke kunne oplyse, hvad der er betalt for lidt eller for meget i ejendomsskat siden 2007 på grund af fejl i den offentlige ejendomsvurdering), siger Peder Larsen.

Rigsrevisionen vurderede, at der er lavet fejl i tre af fire offentlige ejendomsvurderinger i 2011, da Skat vurderede godt 1,7 millioner ejendomme.

41 procent af parcelhuse, der skiftede ejer i andet halvår af 2011, var overvurderede, mens 34 procent var undervurderede.

Statsrevisorernes krasse kritik fik skatteminister Holger K. Nielsen (SF) til at suspendere ejendomsvurderingen i 2013. Den er udskudt til 2015, da et nyt og bedre system skal træde i kraft.

Det har affødt kritik af, at husejere, som har betalt for meget i ejendomsskat, skal agere kassekredit for staten.

Trods forbeholdet for Skat ejendomsvurdering blåstempler statsrevisorerne statsregnskabet for 2012.

Det er "samlet set rigtigt dvs. uden væsentlige fejl og mangler, og at der generelt er en betryggende regnskabsforvaltning i staten".

Bundlinjen i 2012 er blodrød med et minus på 75,7 milliarder kroner. Underskuddet lå 13,7 milliarder kroner mindre end budgetteret på finansloven.

Det positive slutresultat skyldes, at staten havde 2,4 milliarder kroner større indtægter end ventet. Samtidig lå udgifterne 11,3 milliarder kroner under det budgetterede

/ritzau/

 

Dagens Gossip