Skatteadvokat Robert Koch-Nielsen er død - 80 år

En af landets bedst kendte skatteadvokater, Robert Koch-Nielsen, er død i sit hjem på Strandvejen i Hellerup, 80 år, skriver Berlingske.

Livet gennem blev han hyret af erhvervslivets store klienter til sit speciale, nemlig at rådgive om nye legale skatteveje gennem junglen af paragraffer og ny lovgivning.

Han var kendt - også uden for landet grænser - som Danmarks dygtigste skatterådgiver, og han var advokat for rejsekongen Simon Spies og finansmanden Bøje Nielsen.

Hans karriere var pletfri, men så kom Kurt Thorsen i vejen med sin omfattende svindel i den såkaldte PFA-sag ved årtusindskiftet.

Robert Koch-Nielsen kom til verden i Nexø, og efter endt studentereksamen tog han til København for at læse jura.

På opfordring fra sin farbror valgte han at specialisere sig i skatteret, og det skulle vise sig at være en god idé, for op gennem 60'erne blev skattelovgivningen stadigt mere kompliceret, og der var brug for folk, som var inde i reglerne.

Robert Koch-Nielsen specialiserede sig i at finde på måder, hvor almindelige danskere fuldt lovligt kunne spare i skat.

I en stor del af sit liv spillede Koch-Nielsen golf, og pensionisttilværelsen har han blandt andet brugt på at oversætte bøger med vittigheder fra golfbanen. Året rundt vinterbadede han i Charlottenlund.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip