Skatteministeren vælger advokat til intern afgørelse

Skattesagskommissionens rapport fastslog, at der blev videregivet forkerte oplysninger fra Skatteministeriet til Folketingets Ombudsmand i forbindelse med Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Ansvaret for, hvilke konsekvenser det skulle have, overlod kommissionen til skatteministeren. Den ansvarsvurdering, som det hedder, har skatteministeren bedt advokat Jørgen Vinding om at foretage.

- For de embedsmænd, der er involveret i den del af sagen, der handler om Ombudsmanden, kan der på grund af de manglende ansvarsvurderinger fra kommissionen endnu ikke drages konklusioner, skrivers skatteminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.

- Jeg har derfor bedt advokat Jørgen Vinding om snarest muligt at foretage en retlig vurdering af, om nogen skal drages til ansvar for denne del af sagen.

Skattesagskommissionen blev nedsat, efter at den daværende oppositionsleder, Helle Thorning-Schmidts (S), skatteoplysninger blev bragt på forsiden af BT.

Kommissionen skulle undersøge, hvor lækagen kom fra, og om der fra øverste hold i Skatteministeriet var forsøg på at blande sig i sagsbehandlingen.

Resultatet blev en 1700 siders lang rapport, hvori der udtales kritik af den daværende departementschef, Peter Loft, samt af direktøren i Skat København, Erling Andersen.

Ligesom rapporten overlod det til Skatteministeriet at vurdere ansvaret for de urigtige oplysninger, der blev overleveret til Ombudsmanden, er Folketinget blev bedt om at vurdere, om den daværende skatteminister, Troels Lund Poulsen (V), skal have stukket sin næse i sagen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip