Skattesag koster Erling Andersen topstilling i Skat

Skrevet af admin

11/11/2014

Mest læste i dag

En af hovedpersonerne i skattesagen, Erling Andersen, er blevet fjernet fra Skats direktion med øjeblikkelig virkning. Det har Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, besluttet efter kritik fra Skattesagskommissionen, oplyser Skat.

- Den rejste kritik er ikke forenelig med den vigtige opgave, ledelsen i Skat har med at genopbygge tillid til organisationen og dens generelle omdømme. Derfor har jeg besluttet, at Erling Andersen udtræder af Skats direktion, siger direktør i Skat Jesper Rønnow Simonsen i en pressemeddelelse.

- Det er grundlæggende for en skatteforvaltning, at borgere og virksomheder har tillid til vores opgaveløsning, at der sker en omhyggelig og korrekt behandling af fortrolige oplysninger, og at samspillet med andre offentlige myndigheder foregår efter gældende lovgivning.

Erling Andersen er tidligere direktør i Skat København og har frem til i dag været direktør for Skats Indsatsområde.

Erling Andersen udtræder per 11. november 2014 af direktionen og tiltræder en ny stilling i Skat den 1. januar 2015.

I perioden frem til den 1. januar 2015 varetager Erling Andersen særlige opgaver efter aftale med Jesper Rønnow Simonsen, lyder det i pressemeddelelsen.

- Skattesagskommissionens undersøgelse har givet anledning til kritik af Erling Andersen og desuden har skatteministeren igangsat en advokatundersøgelse i forhold til oplysninger afgivet til Ombudsmanden, hedder det i pressemeddelelsen.

Erling Andersen har fået kritik af Skattekommissionen for at have overtrådt sin tavshedspligt og viderebragt rygter om Helle Thornings-Schmidts mand Stephen Kinnocks seksuelle orientering.

Kommissionen slog dog fast, at der ikke er tale om en grovere overtrædelse af brud på tavshedspligten.

/ritzau/