Skattesag: Loft krævede at få sit navn ud

Tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Loft bad en central embedsmand i Skat fjerne sit navn i Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Dermed skulle det se ud, som om Peter Loft ikke havde været indblandet i behandlingen af Thornings skattesag, selvom han i virkeligheden havde holdt flere møder med Skat København om sagen.

Det fortæller direktør for Skat København Erling Andersen i Skattesagskommissionen. Dermed retter han en alvorlig anklage mod den tidligere departementschef for Venstres daværende skatteminister Troels Lund Poulsen.

Erling Andersen forklarer, at Peter Loft på et møde 8. december 2010 fastslog, at hans navn ikke måtte fremgå af en sagsfremstilling og aktliste til ombudsmanden.

- Det skulle fremgå tydeligt, at Peter Loft ikke havde været i nærheden af sagsafgørelsen, siger Erling Andersen.

- Spørgsmålet var, hvordan vi kunne få beskrevet det med de fem møder. Det andet var, hvordan vi kunne få fjernet de her akter.

- Jeg siger, at når det er akter, så skal de ikke fjernes. Men debatten fortsætter, og Loft beder om, at de her ting bliver fjernet.

- Det ender med, at jeg siger, at jeg må gå hjem og undersøge, om det kan lade sig gøre. Det mener jeg, at jeg er nødt til. Det er min chef, siger Erling Andersen.

To af Erling Andersens kolleger fra Skat har også fortalt, at de på anden hånd har hørt, at Peter Loft ville have fjernet sit navn fra papirerne, inden de blev sendt til ombudsmanden.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip