Skattesagskommissionen: Peter Loft brød loven

Skattesagskommissionens beretning giver massiv kritik til den hjemsendte departementschef Peter Loft for blandt andet at have brudt loven, skriver Politiken.

Det fremgår af Skattesagskommissionens endelige beretning, der bliver offentliggjort mandag, men som Politiken er i besiddelse af.

Peter Loft overtrådte skatteforvaltningsloven ved som departementschef i Skatteministeriet at gå for tæt på Skat Københavns behandling af Stephen Kinnocks skattesag i 2010.

Peter Loft får også kritik får at have misinformeret Folketingets Ombudsmand og løbet med sladder ved at viderebringe et rygte om, at Helle Thorning-Schmidts (S) mand, Stephen Kinnock, var bøsse.

Skattesagskommissionen lægger til grund, at "Peter Loft med den viden og de kvalifikationer, han besad, burde have handlet anderledes", da han på en række møder med Skat København drøftede skattesagen i detaljer og blandt andet forsøgte at få ændret i skatteafgørelsens formuleringer.

Også selv om Peter Loft handlede "uagtsomt" ifølge kommissionen.

- Kommissionen finder, at Peter Loft - selv med en forsigtig vurdering af kompetencereglen i Skatteforvaltningslovens paragraf 14, stk., 1, nr. 1 - efter en samlet vurdering har involveret sig i Skat Københavns behandling på en måde, der strider mod bestemmelsen, fastslås det ifølge Politiken.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip