Skibbruden har post-stress efter 13 måneder på havet

En skibbruden fisker fra El Salvador, hvis båd skyllede op på en lille fjerntliggende stillehavsø efter 13 måneder på havet, lider tilsyneladende af posttraumatisk stressyndrom.

For knap to uger siden - og efter 12.500 kilometer på havet - blev Jose Salvador Alvarenga samlet op på den lille ø Ebon, der er en del af Marshalløerne. Siden er han blevet sejlet til hovedstaden Majuro.

Læs også: Mand drev rundt på Stillehavet i halvandet år

Indledningsvist så det ud til, at Alvarengas helbred efter omstændighederne var godt, men siden har han været inde og ude af hospitalet i Majuro flere gange.

En pensioneret amerikansk læge, Franklyn House, som bor på øerne, har talt med fiskeren flere gange - uden dog officielt at være hans læge.

- De første dage var han på hospitalet, hvor han virkede frisk og normal. Torsdag begyndte han at vise tegn på posttraumatisk stress, siger House.

Fiskeren har flydt rundt i de mange måneder, efter at motoren i hans lille båd brød sammen. En anden fisker på båden døde undervejs.

Alvarenga har fortalt, at han overlevede ved at spise skildpadder, fugle og fisk.

En diplomat fra El Salvadors ambassade i Japan, Diego Dalton, har mødt fiskeren og konstateret, at han ikke har det godt, skriver El Salvadors udenrigsministerium i en udtalelse.

- Hans fysiske tilstand skal være bedre, før han kan vende hjem, og der er ikke fastsat en afrejse endnu, siger Diego Dalton.

Alvarenga skulle være rejst til El Salvador fredag, men han blev bedt om at vente, og han skal mødes med en doktor igen mandag.

Området omkring Ebon er så isoleret, at der kun findes en enkelt telefonlinje dertil.

Jose Salvador Alvarenga kommer fra El Salvador, men han har boet illegalt i Mexico.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip