Skipper om patentdomstol: Det ser skidt ud i målingerne

Hvis de første målinger viser sig at holde stik, bliver det et dansk ja til patentdomstolen.

Den udsigt vækker langt fra glæde hos Enhedslisten, der som det eneste parti, sammen med Dansk Folkeparti, nægtede at stemme for domstolen i Folketinget.

- Nu er det stadig kun exit polls, men det ser selvfølgelig lidt skidt ud, siger retsordfører Pernille Skipper.

Ifølge den første valgstedsmåling fra DR har 64,1 procent af vælgerne stemt ja, mens 35,9 procent har stemt nej.

Målingen er foretaget af Epinion for DR blandt 2838 vælgere, der alle har stemt til valget. Det svarer til 0,1 procent af det samlede antal vælgere. Den statistiske usikkerhed er ifølge DR på to procentpoint.

Ifølge TV2 har 64,1 procent af vælgerne sat kryds ved ja, mens 35,9 procent af vælgerne har stemt nej til patentdomstolen. Det viser prognosen omkring klokken 20:30, hvor 0,8 procent af stemmerne var talt op.

Dermed ser valgaftenens første valgstedsmålinger og den første prognose ud til at lægge sig tæt op ad den seneste tids meningsmålinger, som har vist et solidt forspring til ja-siden.

Pernille Skipper kalder den kampagne, ja-sigerne har kørt gennem valgkampen, "meget ensidig".

- Der har kørt en massiv og velsponsoreret kampagne fra ja-sigernes side. Der har været en tendens til, at man har sagt, at det var alt for teknisk at forholde sig til, og at det bare var godt og ville skabe arbejdspladser, siger hun.

Enhedslisten frygter, at et ja vil betyde, at der vil gælde langt flere patenter i Danmark.

- Det kan betyde patenter på sådan noget som naturligt fremavlede grøntsager. Der er ikke nogen tvivl om, at vi skal forsøge at holde ja-sigerne op på alle deres løfter, siger Pernille Skipper.

/ritzau/

 

Dagens Gossip