Skjult svamp i hovedpuden kan udløse uhelbredelig lungesygdom

36-årige Stewart Armstrong troede, at han havde fået influenza. Men efter et par uger uden bedring besluttede han sig for at tage til lægen. I første omgang kunne lægen ikke finde ud af, hvad der var galt. Men det viste sig, at Stewart havde fået aspergillose, som er en en svampeinfektion i lungerne. Det skriver Daily Mail.

Aspergillose forårsages af skimmelsvampen Aspergillus fumigatus. Skimmelsvampen afgiver mikroskopiske partikler, der er ekstremt lette og svæver i luften. Partiklerne trives i et varmt og fugtigt miljø. Derfor finder man dem tit på badeværelser og i køkkener.

Når partiklerne spirer, udvikler de sig til grønne og hvide svampe, som kan skabe infektion, hvis du inhalerer dem.

De typiske reaktioner på skimmelsvampen er allergiske, den får dig til at nyse og hoste. Men den kan også forårsage en langsigtet, uhelbredelig infektion i lungerne. Hvis ikke infektionen bliver behandlet, kan den give alvorlige skader på lungerne.

De fleste menneskers immunforsvar vil være i stand til at destruere de partikler, som de inhalerer. Men de, der allerede har problemer med deres lunger, er mere sårbare.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip