Skole havde striks toilet-politik: 12-årig pige blødte igennem i klasseværelset

Sol Stoffregen

425 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

I forargelses over toiletpolitkkken på sin datters skole har en amerikansk mor sat sig ved tasterne for at dele deres historie med andre.

Under navnet p_i_see_you fortæller den chokerede mor på det sociale medie Reddit, hvordan hendes 12-årige datter for nylig kom ked af det hjem fra skole og fortalte, at hun var blødt igennem sine bukser.

- Da jeg spurgte hende, hvorfor hun ikke var gået på toilettet, sagde hun, at hun allerede havde brugt de fem toiletbesøg, som hver elev har på ni uger. Jeg spurgte hende, hvad der sker, når man har brugt sine toiletbesøg, og hun sagde, at man ville få eftersidning, skriver moren på Reddit og forklarer videre:

- Hun sagde, hun havde spurgt sin lærer, men læreren sagde nej, med mindre hun ville fortælle hvorfor, hun var nødt til at gå. 

P_i_see_you er rasende over, at en 12-årig pige skal stå foran sin lærer og klasse og fortælle, at hun har menstruation og derfor skal på toilettet.

Men hele skolens toiletpolitik kommer bag på moren, der ikke kendte til de fem tilladte toiletbesøg på ni uger og de generelle toiletforhold.

- Der står intet i skolens retningslinjer om deres toiletpolitik. Og børnene har kun tre minutter pause mellem fagene, og de må ikke gå på toilettet under frokosten. Hvis hun får for mange eftersidninger bliver hun smidt af softballholdet, skriver moren.

Dagen efter konfronterede moren skolens viceinspektør, som blot kunne bekræfte, at hvad datteren havde fortalt var rigtigt, men at hvis elever havde en lægeerklæring, kunne de sagtens få lov til at gå mere på toilettet.

Efter det møde tog den stadig utilfredse mor videre til skoledistriktets viceinspektør, der var dybt chokeret over at høre om den strikse toiletpolitik, og derfor lovede han at undersøge sagen og sørge for bedre forhold.

Senere på dagen blev hun ringet op af skolens inspektør, der fortalte, at skolens toiletpolitik var et spørgsmål om sikkerhed, eftersom de ikke kan have, at eleverne kommer og går, som det passer dem. Datteren kunne sagtens have fået lov at gå på toilettet, hvis hun havde fortalt læreren, hvad problemet var, forklarede inspektøren, og hvis det var for pinligt at sige højt, kunne hun bare skrive en besked til læreren, tilføjede han.

I løbet af dagen havde den 12-årige pige været til samtale på inspektørens kontor, hvor hun havde fået at vide, at hun altid kunne få lov til at komme på toilettet, når det drejede sig om kvindeting. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: