Skole på Amager lukket: Frygt for sammenstyrtning

En bygning på Lergravsparken Skole på Amager er blevet lukket, og nogle af skolens 400 elever er derfor blevet flyttet til enten andre steder på skolen eller andre skoler i området. Det skriver TV2 Lorry.

Årsagen er, at man i forbindelse med en tilbygning har fundet ud af, at bygningen er ustabil. Blæser det mere end 12 sekundmeter, er der fare for, at den kan brase sammen.

Skolen består af de to bygninger Ø og S - og det er hele bygning S, der er lukket nu, fortæller skoleleder Torben Vorstrup.

- Af sikkerhedsmæssige årsager har vi valgt at rømme bygningen totalt, for vi vil jo nødig have, at vores børn kommer til skade, siger Torben Vorstrup til TV2 Lorry.

Lergravsparken Skole blev totalrenoveret fra 2009 til 2011. Skolen fik i den forbindelse nyt tag, og renoveringen endte med at koste mere end 100 millioner kroner.

Som en del af renoveringen blev der lavet hul i alle de tværgående og bærende vægge, og det er derfor, at bygningen er blevet ustabil.

Lergravsparken Skole skal udvides med en ny tilbygning, og i den forbindelse er det normalt, at man undersøger bygningens stabilitet, inden byggeriet går i gang.

Kort før jul fik man så den dårlige nyhed: Bygningen kan risikere at styrte sammen, hvis det blæser mere end 12 sekundmeter.

Fejlen var aldrig blevet opdaget, hvis ikke skolen skulle have haft den nye tilbygning. Det fortæller Rasmus Lassen, konstitueret byggechef i Byggeri København, som kontrollerer alle de offentlige byggerier i København.

- Det vi gør nu, er, at vi sætter turbo på det arbejde, vi skal lave derude under alle omstændigheder, og i den forbindelse, sætter vi nogle stærke betonvægge ind, så vi får løst problemet, siger Rasmus Lassen til TV2 Lorry.

Det forventes at tage fire måneder at bygge de to betonvægge, som skal gøre skolen sikker igen. Den nye tilbygning forventes at stå færdig i 2017.

/ritzau/

 

Dagens Gossip