Skole tvinger muslimske drenge til at give hånd til deres lærerinde

Morten Larsen

424 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

Muslimske drenge i Schweiz har fået besked om at give hånd til deres kvindelige lærere, hvis de vil undgå at komme hjem fra skole med en bøde på hele 35.000 kroner.

I går blev forslaget vedtaget i den nordlige region Basel-Landschaft, hvor der tidligere på året var en del virak, da to elever i byen Therwil nægtede at give hånd til deres lærerinde med den begrundelse, at fysisk kontakt med kvinder uden for familien gik imod deres religion.

De to skoledrenge fik en midlertidig dispensation, så de slap for at give hånd til deres lærer, hvilket ifølge The Independent er normal praksis på de schweiziske uddannelsesinstitutioner, hvor man ser håndtrykket som en fælles hilsen og et tegn på gensidig respekt.

Læs også: Politiet advarer: Falsk betjent med ugyldigt politiskilt uddeler bøder og giver klip i folks kørekort

Siden da har de lokale myndigheder drøftet sagen, og i går blev alle regionens skoler informeret om de nye regler, der risikerer at koste forældre op til 35.000 kroner, hvis deres barn nægter at give hånd.

- En lærer har ret til at kræve et håndtryk, lyder det i erklæringen fra de lokale myndigheder i Basel-Landschaft, der forklarer, at man tolker det som en 'hån mod schweiziske kultur', hvis eleven ikke rækker hånden frem og trykker den kvindelige lærer i næven. 

Både før og efter hver undervisningslektion er det normalt, at schweiziske skolebørn giver hånd til deres lærer, og den håndfaste gestus er ligeledes en del af hverdagen i Alpelandet, hvor man også giver hånd til sin frisør og tandlæge. 

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler: