To skolebørn dræbt af mortérild i Østukraine

To skolebørn er blevet dræbt onsdag, da granatild ramte en sportsplads på en skole i Kuibisjevskij distriktet i den østligt beliggende, oprørskontrollerede ukrainske by Donetsk, oplyser pressetjenesten i Folkerepublikken Donetsks indenrigsministerium.

- En artillerigranat ramte Skole 63' bygning. På det tidspunkt havde børnene spillet fodbold foran skolen. De blev dræbt af granatsplinter, oplyser pressetjenesten.

Ukrainske sikkerhedsstyrker skal også have angrebet en anden skole 1. oktober. Ifølge ministeriets pressetjeneste kostede det granatangreb tre mennesker livet, og syv blev såret. På første skoledag har myndighederne i de oprørskontrollerede byer besluttet ikke at markere dagen.

Journalister så to lig, der var dækket med presenninger, i nærheden af byens vigtige lufthavn, som de stridende parter kæmper om. Øjenvidner oplyser, at mindst fire andre er såret, skriver nyhedsbureauet AFP.

Beskeden kommer få timer efter, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, onsdag har udtrykt alvorlig bekymring for, at en to måneder gammel våbenhvile ikke havde været tilstrækkelig effektiv til at afslutte, hvad han betegner som borgerkrigen i Østukraine.

- På trods af Minsk-aftalen fortsætter beskydningen af fredelige byer, og civile dør stadig, citerer nyhedsbureauet RIA-Novosti ham for fra et møde.

Den ukrainske ledelse og de prorussiske separatister beskylder gensidigt hinanden for brud på den våbenhvile, som blev aftalt i den hviderussiske hovedstad Minsk 5. september med Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa som bisidder.

Den aftale, der også indeholdt yderligere skridt til en fredsplan, synes nu at ligge i ruiner.

/ritzau/Itar-Tass

 

Dagens Gossip