Skoleelever sætter fingrene i de sønderjyske pølser

Der kommer nu kød på undervisningen for 8. klasses eleverne i Haderslev Kommune. For nogle af eleverne drejer det sig om kød i bogstaveligste forstand. Elever fra Lagoniskolen i Vojens skal i uge 44 lave en halv gris om til sønderjyske pølser. Det er den lokale pølsefabrik Lampe Pølser, der har skaffet eleverne en halv gris, som de skal forsøge at omsætte til sønderjyske pølser. Udover at producere pølser skal eleverne også besøge en lokal svineproducent.

Den lidt utraditionelle undervisning er et led i et projekt i Haderslev Kommune, der handler om, at elever skal lykkes med at gennemføre en erhvervsuddannelse, og at erhvervsskolerne skal have et stærkere rekrutteringsgrundlag.

- Der ligger stolte traditioner bag produktionen af sønderjyske pølser, men udover det så er det også meningen, at eleverne skal opleve, hvad man kan bruge en erhvervsuddannelse til, og hvad det stiller af krav til dem, der har lyst til at gå i gang med en uddannelse, forklarer projektleder Claus Qvortrup fra UU-Haderslev.

Projektet hedder Mobication og er støttet fra Region Syddanmarks Uddannelsespulje med 3,1 millioner kroner. Projektet indebærer, at alle elever fra folkeskolens 8. klasser i Haderslev Kommune kastes ud i spændende praktikforløb. De første forløb gik i gang for et par uger siden og sender blandt andet eleverne en tur til Billund Lufthavn, forbi en mælkeproducent og mejeriet Arla i Christiansfeld.

- Vi har fået rigtig god opbakning fra erhvervslivet, der i høj grad har lyst til at invitere eleverne med inden for på deres virksomheder, og samtidig får eleverne oplevet de mange forskellige muligheder, som en erhvervsuddannelse giver, siger Claus Qvortrup.

I modsætning til traditionelle erhvervspraktikforløb i 9. klasse, så er hele klassen af sted i praktik, og eleverne vil også få input i klasselokalet af erhvervsliv og erhvervsuddannelser.

Udover pølseproduktionen i næste uge på Lagoniskolen, så vil en lærer fra teknisk skole i denne uge gå i gang med et mindre anlægsarbejde med fliser, grus og beton sammen med lærere og elever på Lagoniskolen. De starter med at grave et hul i skolens græsplæne. Entreprenørfirmaet Arkil har lovet at vise, hvordan man arbejder med entreprenøropgaver.

 

Dagens Gossip