Skoleleder siger op i frustration: - Jeg kan ikke stå inde for den dalende kvalitet

I tre måneder har lærere og skoleledere arbejdet under den nye skolereform. Og ikke alle steder er begejstringen lige stor.

1. november stoppede Annette Samsøe Jensen i jobbet som skoleleder på Løjtegårdsskolen i Tårnby Kommune. Hun sagde op, da hun og kommunens øvrige skoleledere fik brev, hvor kommunens skolechef bad dem give lærerene mundkurv på overfor forældrene. Det skriver fagbladet Folkeskolen.

- Jeg kan ikke stå inde for den måde, som det kører på nu i Tårnby Kommune. Og fordi jeg ikke kan ændre på det, flytter jeg kommune. Vi har ellers haft et fantastisk skolevæsen her i Tårnby, siger Annette Samsøe Jensen.

Læs også: Ny forældreforening kæmper mod lang skoledag

I brevet fra kommunen bliver det indskærpet, at lærerene ikke skal diskutere deres nye arbejdsvilkår og fagpolitik med forældrene. Men ifølge Annette Samsøe Jensen har det været nødvendigt at forklare forældrene, at det f.eks. vil tage læreren længere tid at rette afleveringer, og at de ikke må tale i telefon med forældrene uden for arbejdstid, og at nogle forældre måske har opfattet det som brok.

- Så læreren har bare loyalt prøvet at videreformidle nogle konsekvenser af nogle beslutninger i en forventningsafstemning. Det er så den, der bliver - jeg vil oven i købet tillade mig at sige - direkte fejltolket i dele af forældregruppen, siger Annette Samsøe Jensen.

Læs også: FAKTA: Sådan ser skoledagen ud efter reformen

Hendes farvel til Løjtegårdsskolen er dog ikke et endeligt farvel til folkeskolen. Hun har fået job som skoleleder i en anden kommune.

- Jeg holder op, fordi jeg ikke føler, at jeg kan navigere i de rammer og vilkår, som jeg har fået som leder, for at sikre en god arbejdsplads. Jeg kan ikke stå inde for den dalende kvalitet af undervisningen, som nødvendigvis sker nu, siger hun.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip