Skoleledere: Om fire år er trivslen bedre hos børnene

Børn får ondt i maven af at skulle tage stilling til for meget.

Det siger psykolog i Red Barnet Kuno Sørensen, der mener, at sociale medier især er med til at forklare stigningen i antallet af nervøse teenagepiger i de danske folkeskoler.

- Der er flere faktorer, der spiller ind, men noget af det, der er med til at skærpe kravene til de unge teenagepiger er kravene til at præsentere sig selv på de sociale medier, siger Kuno Sørensen.

I en ny børneskoleundersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed er antallet af børn med dårlig psykisk trivsel i stigning, og særligt de unge piger er ramt.

Her kan bevidstheden om imagepleje være en del af forklaringen, men også et øget ansvar i skolen spiller ind.

- Man ser det i folkeskolen allerede nu, hvor man skal lave en karriere- og udviklingsplan for eleven. Der bliver lagt et kæmpe individuelt pres og ansvar, siger Kuno Sørensen.

I Danmarks Skolelederforeningen håber formand Claus Hjortdal, at der efter en periode med tumult om skolerne, snart kommer ro til at pleje børnene trivsel.

- Der vil blive sat fokus på børns trivsel de næste år. Jeg tror, at næste gang, vi ser undersøgelsen, vil billedet være et andet, og der vil være faldet mere ro på, siger Claus Hjortdal.

Skolerne skal forbedre trivslen blandt elever frem til 2020, hvor der skal laves en ny stor undersøgelse af børnenes mentale og fysiske sundhed i folkeskolen.

Til den tid håber og tror Claus Hjortdal på, at reformens nye tiltag har virket positivt og trukket trivslen op.

- Jeg forventer, at den reform har nogle elementer, der gør, at børn kan trives bedre - som blandt andet mere spændende undervisning.

- Men der kommer til at gå nogle år, før vi ser resultater af dem, siger Claus Hjortdal.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip