Skotland sørger over ofre helikopterulykke

Skrevet af admin

01/12/2013

Dagens topnyheder

De skotske myndigheder var søndag ved at undersøge, hvad der var årsagen til, at en af politiets helikoptere styrtede ned i en velbesøgt pub.

Imens fortsatte redningsmandskab eftersøgningsarbejdet i den ødelagte bygning, hvor mindst otte mennesker blev dræbt og over 30 blev kvæstet.

14 mennesker var søndag fortsat indlagt med alvorlige kvæstelser.

- Redningsarbejdere bjærgede søndag endnu et lig ud fra bygningen. Otte mennesker er nu bekræftet dræbt, men arbejdet fortsætter. Før vi har flyttet helikopteren, kan vi ikke være sikker på, hvad vi finder, siger en talsmand for politiet i Glasgow, Rose Fitzpatrick.

Politiet siger, at de ombordværende i helikopteren - to politifolk og en civil pilot - er blandt de omkomne.

Ulykken kastede søndag lange skygger over den skotske nationaldag, Sankt Andrews Dag, hvor der var planlagt fester og ceremonier mange steder. En del steder blev der i stedet holdt mindegudstjenester for ofrene.

Øjenvidner siger, at helikopteren kom ud af kontrol og pludselig styrtede ned i bygningen.

- Den faldt ned som en sten fra himmelen, siger et øjenvidne, der overværede ulykken.

Ulykken skete klokken 22.25 fredag aften, da pubben, The Clutha, var fyldt med gæster, og et band var i gang med at spille.

- Halvvejs gennem sættet lød der en kæmpe eksplosion. Dele af lokalet blev dækket af støv. Vi vidste ikke, hvad der var sket. Folk gik i panik og forsøgte at komme ud af døren, siger han til BBC.

- Der kom en underlig lyd fra helikopteren. Jeg undrede mig over, at den fløj så lavt, siger en ung kvinde, der overværede styrtet fra sin lejlighed i en naboejendom, til CNN.

Forbipasserende hjalp brandvæsnet med at bringe værtshusgæsterne i sikkerhed og hjælpe de tilskadekomne.

/ritzau/Reuters