Skotsk pokalkaos skal undersøges til bunds

admin

425 uger siden

|

22/05/2016

Dagens topnyheder

For første gang siden 1980 måtte politiheste i aktion til en skotsk pokalfinale. Mål blev ødelagt, græsset på Hampden Park flået op, og de tabende finalister måtte have sølvmedaljerne overrakt i omklædningsrummet.

Alt endte i kaos, da Hibernian lørdag vandt den skotske pokalfinale med 3-2 over Rangers på et mål i overtiden.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Pokaltriumfen var Hibernians første siden 1902, og det fik tusindvis af klubbens fans til at storme banen på Hampden Park. Rangers-fans fulgte efter, og slagsmål brød ud.

Da Hibernians fans senere forlod banen, stod mål og græs hærget tilbage.

Det Skotske Fodboldforbund (SFA) vil sammen mod skotsk politi og personalet på Hampden Park iværksætte en tilbundsgående undersøgelse af, hvordan så mange fans kunne få lov at løbe ind på banen, meddeler SFA.

Rangers fordømmer de rivaliserende fans' opførsel.

- Rangers-spillere og klubpersonale blev angrebet af fans, som invaderede banen, og af hensyn til deres egen sikkerhed kunne de ikke vende tilbage til banen i forbindelse med medaljeoverrækkelsen, siger en talsmand fra klubben.

- Klubben vil gerne rose Rangers' fans for den tilbageholdenhed, de viste under de ekstreme provokationer, lyder det videre.

I Hibernian er man ked af, hvad der skete, men vil ikke lade det overskygge den historiske triumf.

- Det ødelægger ikke glæden ved det, vi netop har opnået. Jeg kan forstå det, men jeg kan ikke tolerere det.

- Det er skuffende, og vi vil ikke se den slags, men fra vores synspunkt var det en fantastisk kamp. Før kampen sagde jeg til spillerne: "Vær ikke en del af historien - skab den". Det gjorde de virkelig, og jeg er så stolt af dem, siger Hibernians manager, Alan Stubbs.

/ritzau/