Skru langsomt op for varmen og spar på varmeregningen

Hvis man tænder langsomt for varmen, når efteråret så småt begynder at banke på, så kan man spare op mod 2000 kroner på din varmeregning.

- En almindelig familie kan med et par minutters ekstra indsats let spare op mod 2000 kroner på en fyringssæson, siger Jimmi Eiberg Jensen, der er projektleder hos Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor.

- Og det vel at mærke uden at skulle investere så meget som en øre ekstra på det eller være nødt til at finde de uldne sokker frem. Oveni kan man spare klimaet for op mod et halvt tons CO2 over de kolde måneder, siger han.

Helt konkret skal man ikke skrue fjernvarmeanlæg op på fuld styrke med det samme, når det begynder at blive køligt. Men man kan spare penge ved at skæve til termometret udenfor og kun åbne for varmen trin for trin i takt med, at der bliver behov for det.

- Vi siger populært, at du skal "tænde langsomt". Det vil sige, at når fyringssæsonen begynder, skal du nøjes med at sætte termostaten på fjernvarmeanlægget, så temperaturen på vandet, der løber frem til radiatorerne, er på mellem 35-40 grader, siger projektlederen.

- Når så det bliver oktober, og kulden typisk for alvor melder sig, så hæver du temperaturen på anlægget fem grader. Og igen når det bliver endnu koldere, så drejer du termostaten yderligere fem grader, siger Jimmi Eiberg Jensen.

Hofor og Energitjenesten, går hvert forår ud med kampagnen Sommerluk.dk, hvor man hjælper danskerne med at sommerlukke korrekt for fjernvarmen og giver dem besparelser på op til 1300 kroner på varmeregningen.

- På hjemmesiden www.taendlangsomt.dk har vi samlet en lang række gode råd, der kan hjælpe til med væsentligt at nedbringe varmeregningen. Så kan man i stedet få råd til et par ekstra gode julegaver i år, siger Jimmi Eiberg Jensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip