Skru ned for blodtrykket med strøm

Omkring en milliard mennesker på verdensplan lider af forhøjet blodtryk. I den vestlige verden anslås det, at hver tredje voksne har for højt blodtryk.

Resistens mod præparater
For de fleste kan problemet afhjælpes med en pille og måske lidt omlægninger af livsstilen. Men omkring 10 procent, svarende til 100 millioner mennesker verden over, har resistent hypertension; det vil sige, at selv en cocktail af flere forskellige blodtrykssænkende præparater ikke virker.

Derfor er der også et enormt markedspotentiale for den virksomhed, der udvikler en effektiv behandling til denne målgruppe.

Elektrisk stimulation
På Aalborg Universitet er en lille gruppe forskere med post.doc. Thomas Nørgaard Nielsen i spidsen i gang med at tage de første spæde skridt til det, der måske kan blive en epokegørende behandling af disse patienter.

Ikke med piller men derimod med elektrisk stimulation.

Baro-refleks regulerer blodtrykket
Thomas Nørgaard Nielsen har netop modtaget midler fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen til et såkaldt 'Proof of Concept-projekt', der over de næste 15 måneder skal påvise, hvordan man ved at stimulere en nerve på siden af halsen kan aktivere den såkaldte baro-refleks, der er med til at regulere blodtrykket.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip