Skudt 100 gange med paintballgevær: Nu får hestens mishandler sin straf

Morten Larsen

424 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

I midten af marts blev hesten fundet hårdt såret i den amerikanske delstat Pennsylvania, hvor hun var blevet skudt 100 gange med et paintballgevær.

Den over 20 år gamle hest, der er blind på det ene øje, var med de farverige pletter på kroppen blevet efterladt til sin egen skæbne.

Læs også: Hunden sad lænket i støvet i 9 år - da den ser dette ansigt, er genkendelsen der med det samme

Det underernærede dyr var efterladt i en stald, der normalt bruges til at lægge hus til forskellige auktioner, og stakkels Lily hang med mulen, da hun blev fundet.

- Når du ser hende, så forsstår du, at hun er meget gammel og svag. Hun kan ikke forsvare sig selv eller løbe væk, siger en unavngiven dyrlæge til Todays News.

Dyrevenner fra The Lancaster County SPCA har siden kæmpet for at få Lily tilbage på ret køl, hvilket blandt andet har betydet, at hesten har fået fjernet sit blinde øje.

Den mand, der efterlod Lily i auktionsstedets stald, er i fredags blevet dømt for dyremishandling og for at handle med dyr uden den gyldige licens – han skal også betale for alle hestens behandlinger hos dyrlægen.

Medieomtalen har ført til, at flere dyrevenner nu har tilbudt at adoptere Lily, der forhåbentlig kan se frem til en rolig alderdom i trygge omgivelser.

Se her et tv-indslag om Lily, der heldigvis ikke længere hænger med mulen:

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler: