To skudt efter angreb mod politistation i Istanbul

Skrevet af admin

01/04/2015

Dagens topnyheder

Tyrkisk politi har skudt to bevæbnede personer, der forsøgte at angribe politiets hovedkvarter i Istanbul, rapporterer tv-stationen CNN Türk.

En kvinde, som var bevæbnet med både en bombe og et håndvåben, meldes dræbt i forbindelse med skyderiet.

- Et væbnet angreb var rettet mod vores politiafdeling i Istanbul, siger Istanbuls guvernør, Vasip Sahin.

- En kvindelig terrorist med en bombe og en pistol blev dræbt i sammenstødet, tilføjer han.

En betjent blev lettere såret i angrebet.

Det lykkedes en mandlig medgerningsmand at stikke af, selv om han var såret, oplyser guvernør Sahin til tyrkiske medier.

Ifølge tv-stationerne CNN Türk og NTV blev den sårede mand senere anholdt af politiet, men det er ikke umiddelbart bekræftet af ordensmagten.

Skyderiet ved politistationen kommer dagen efter, at to medlemmer af den forbudte venstreradikale gruppe DHKP-C tog statsadvokat Mehmet Selim Kiraz som gidsel i en retsbygning i Istanbul.

Både statsadvokaten og de to gidseltagere blev dræbt, da politiet sent tirsdag aften stormede bygningen i et forsøg på at befri ham.

Onsdag anholdt tyrkisk politi i flere forskellige byer omkring 30 formodede medlemmer af det marxistiske DHKP-C, der betragtes som en terrorgruppe.

Politiet i Istanbul er i højt beredskab efter tirsdagens gidseltagning.

Det er ikke umiddelbart klart, om der er en forbindelse mellem tirsdagens gidseltagning og angrebet mod politiets hovedkvarter i Istanbul.

/ritzau/Reuters