Sky-boss viser overskud: Nibalis kørsel var medrivende

Selvom onsdagens 5. etape blev en kolossal skuffelse for Sky, der måtte se Chris Froome udgå efter styrt, havde holdets manager, David Brailsford, overskud til at glæde sig over konkurrenterne.

Manden i den gule førertrøje, Vincenzo Nibali, gjorde stort indtryk på Sky-bossen med sin tredjeplads og det arbejde, som hans hold leverede i front for at distancere konkurrenterne.

- Når man ser den måde, Nibali kørte, så må man bare sige, at det var vildt imponerende. Det var utroligt. At køre væk fra Fabian Cancellara og Peter Sagan på brostenene. Det var bare utroligt. Det tror jeg, at vi vil huske i lang tid, siger Brailsford.

Den britiske boss havde tilsyneladende ingen problemer med at nyde etapen, selvom han kort forinden havde set et helt års forberedelser falde til jorden, da Froome stod af cyklen.

- Det var spændende. Det var virkelig spændende, det må man sige, selvom det ikke var succesfuldt for os, siger Brailsford.

Chris Froome styrtede tirsdag på etapen til Lille og igen to gange på onsdagens etape i regnvejr. Samlet blev de tre styrt for meget for den forsvarende Tour-vinder, som følte, at han ikke kunne holde ordentligt på styret.

Briten var ellers favorit til at gentage sejren med stærke præstationer i mindre etapeløb tidligere på sæsonen.

Dog var der stillet tvivl ved Froomes chance for en ny sejr på grund af hans tekniske begrænsninger og den nervøsitet, som han udviser på nedkørsler og vanskeligt terræn.

Med voldsom regn blev 5. etape en ekstra hård test, og Froome dumpede.

/ritzau/

 

Dagens Gossip