Skys boss: Ingen andre end Nibali ville eje trøjen

Vincenzo Nibali strålede af lykke over at snuppe sejren og Tourens førertrøje på 2. etape, men han var åbenbart den eneste, som virkelig ønskede det ejerskab.

Sådan udlægges teksten af Skys manager, David Brailsford, efter søndagens etape.

- Det var en kort, lille stigning til slut efter en dag med en masse korte, skrappe stigninger. Favoritterne var mest af alt optaget af ikke at tabe tid, men samtidig var de meget afventende, for ingen ønskede at tage trøjen, siger Brailsford.

- Det endte med at blive Astana, da Vincenzo vandt med to sekunder, og nu skal de så forsvare trøjen, hvilket er rigtig godt for alle os andre.

Skybossen, som med sit hold har vundet det franske løb de seneste to år, glæder sig over, at hans ryttere ikke skal slås for føringen så tidligt i løbet.

- Det er skønt for os, at vi ikke skal ud og bruge kræfter på at forsvare den gule trøje. Så undgår vi det pres og den arbejdsbyrde. Det er ideelt for os, siger Brailsford.

Sky kom fint igennem etapen, og holdets kaptajn, Chris Froome, forsøgte på den afsluttende stigning at køre væk fra konkurrenterne, men uden held.

Både Richie Porte og Mikel Nieve sad med i frontgruppen med Froome, som kom i mål to sekunder efter Nibali, og dermed er det britiske mandskab godt repræsenteret i kampen om at holde så mange ryttere som muligt højt i klassementet.

Kun Porte var udsat for et mindre uheld undervejs, da han styrtede og måtte sunde sig, inden han kunne køre videre.

- Jeg tror, at han blev ramt af en Garmin-rytter bagfra, og det er en af de ting, som sker i løbet. Han har det okay.

- Han slog sin albue en smule, og det tog lidt tid, før han var tilbage på cyklen, men derefter var det vist okay. Han tabte ingen tid, siger Brailsford.

/ritzau/

 

Dagens Gossip