Skytter jagter de første danske OL-billetter til Rio

Der er en behagelig sidegevinst i vente til de danske skytter, der når blandt de bedste ved de verdensmesterskaber i skydning, som begynder mandag i den spanske by Granada.

En topplacering her kan nemlig udløse en OL-billet, som i givet fald bliver Danmarks første forud for OL i Rio i 2016.

- Vi er først og fremmest taget af sted for at skyde om finalepladser og medaljer. Og lykkes det at komme på podiet, er vi under alle omstændigheder sikre på en OL-plads. Det er bare en bonus og et ekstra krydderi til finalerne, siger sportschef Linda Andersson.

Hun har en forventning om, at en eller flere af de 21 danske skytter, der er med ved VM, kan nå blandt de otte bedste i deres favoritdiscipliner og kvalificere sig til en finale.

- Tre af skytterne har nået en World Cup-finale i år, og de er også vores bedste bud på medaljer, siger hun.

Det drejer sig om den forsvarende verdensmester i skeet, Jesper Hansen, og riffelskytterne Steffen Olsen og Stine Nielsen.

De skyder efter et nyt system, hvor pointene bliver nulstillet i finalerunden. Til gengæld er omgivelserne ikke så fremmede for skytterne.

- Det er et sted, vi kender ret godt. VM sidste år foregik i Lima i Peru, hvor forholdene var meget anderledes, hvor organiseringen haltede, og hvor tidsforskellen også spillede ind.

- I Granada har vi været til World Cup, og vi har også holdt træningslejr der, mens der var 35 grader varmt, så vi er forberedt på det værste.

- Skytterne skulle gerne føle sig trygge der, og det kommer nok mest til at handle om at spise og drikke rigtigt dernede, så varmen ikke bliver et problem, siger sportschefen.

Danmarks OL-sølvvinder fra London, skeetskytten Anders Golding, indstillede karrieren et par måneder efter legene i 2012. Derfor er han ikke VM-aktuel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip