Slankemiddel giver Novo-aktie lidt sul på sidebenene

Den danske medicinalkoncern Novo Nordisk havde god vind i sejlene på den første handelsdag efter jul. Således lukkede aktien i kurs 264,5 som svarer til en stigning på 1,42 procent.

Således tog investorerne godt imod, at Novo Nordisk lillejuleaften meddelte, at den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA har godkendt vægttabsmidlet Saxenda, der retter sig mod stærkt overvægtige.

Novo-aktien lagde ud som lyn og torden mandag morgen, og efter 20 minutters handel på fondsbørsen steg aktien med 3,5 procent til kurs 270. Den gode stemning aftog dog i løbet af dagen.

Den danske medicinalvirksomhed forventer at lancere medicinen i USA i første halvår af 2015.

Novo Nordisks forskningsdirektør, Mads Krogsgaard Thomsen, vil hverken indsnævre eller præcisere lanceringen nærmere.

- Indtil videre er vi glade ved at sige lancering i første halvår. Så har vi tid til at træne salgsstyrken op, siger han og understreger også, at det er en lidt større ting at bygge markedet op, siger han Ritzau Finans.

Flere analytikere har vurderet, at Saxenda kan blive særdeles indbringende for Novo Nordisk, og at der er potentiale for et salg på omkring 10 milliarder kroner i USA, hvor ikke færre end hver tredje voksen er svært overvægtig.

Mads Krogsgaard Thomsen understreger dog over for Ritzau Finans, at det årlige salg på over en milliard dollar "ikke er i det første års tid".

Saxenda injiceres af de overvægtige selv, nedsætter appetitten og giver en større mæthedsfornemmelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip