Slip for det varme telt: Sov i penthouse på Roskilde Festival

Skrevet af Michael Lauritsen

|

21/06/2013

Dagens topnyheder

Når Roskilde Festival inden længe sparkes i gang, så er det ikke alle, der skal bo i et lunkent telt med dunst af sure sokker og dåseleverpostej. For på festivalens kommende Dream City lægger frivillige lige nu sidste hånd på et kæmpe inka-pyramide-agtigt monstrum af farverigt træ, som i sidste ende får navnet 'Happy Mountain'.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

'Happy Mountain' består af 31 container-agtige kasser. Det virker det som et lille lejlighedskompleks. Og under festivalen bliver det lejr for de 62 frivillige, som har været med til projektet. Men den øverste, røde kasse - penthouse - vil hver dag blive udlovet til en festivalgænger.

Det er kunstneren Thomas Dambo Winther, der er manden bag byggeriet. Han er kendt som en af mændene bag hip hop-grupperne Odense Assholes og Fler Farver, og så er han ansvarlig for de mange farverige fuglehuse, som blandt andet hænger i København.

- Når folk går på festival, så kan de godt lide at ligge i deres egen lejr med ryggen til resten af festivalen. Og, når de så begynder at savne kontakten til andre mennesker, begynder de at bygge 'svenskerfælder' og så videre. Jeg tænkte, at jeg ville bygge 'Happy Mountain', så det vender ud mod festivalen, så det bliver en lejr, folk gerne vil ind i, siger han til Dagens.dk.

Thomas Dambo Winther håber, at 'Happy Mountain' bliver rammen for nye venskaber.

- Det er så stort, at folk uden problemer kan sidde på det. Nyde solen, se på udsigtet, drikke et par øl eller måske møde 'hende den lækre'. Vores venner skal vi nok få snakket med. Vi har deres numre på mobilen, og vi er venner med dem på Facebook. Det er sjovere at møde nye mennesker og få nye oplevelser, siger han.

En ny festivalgænger vil hver dag få mulighed for at overnatte i penthouse. Det sker i samarbejde med festivalens egen radio.

'Happy Mountain' er bygget af ligedele genbrugsmaterialer og nye materialer. Malingen er miljøvenlig. Og træbjerget er malet i forskellige farver, fordi Thomas Dambo Winther tror på, at farver gør folk glade.

Projektet er en del af et større projekt, som munder ud i en kunstfestival på Dronning Louises Bro den 29. august til 11. september. Her kommer en række kunstnere til fra forskellige udviklingslande til Danmark for at vise deres kunst. Thomas Dambo Winther vil på festivalen bygge kunstværker af genbrugsmaterialer.

SE BILLEDER AF 'HAPPY MOUNTAIN' HER: