Slut med rod: Seks tips fra internettets mest organiserede kvinde

Er du typen, der har orden i rodet og får sved på panden ved tanken om snorlige bunker og opdelte skuffer med labels, der indikerer hvor tingene har plads? Eller har du styr på dine sager, som både er farvekoordineret og nøje placeret efter dit eget indre ordenssystem.

Uanset hvad kan de fleste nok nyde godt af et par organiseringsråd fra en professionel, som ikke kan få nok af orden.

Læs også: Fem store fejl, du (sikkert) begår i badet

Jen Jones er blogger og står bag siden "I Heart Organizing". Hun forstår at klæde folk på til at skabe orden og system i deres ejendele på en smart måde.

Her er seks af Jen Jones' råd:

1. Skriv dine intentioner ned, inden du begynder at organisere et område. Du skal have et klart mål med din organisering, ellers falder projektet til jorden. Spørg fx dig selv: Hvilke problemer vil jeg løse? Ha tre hovedpunkter og kig på, hvad du har af opbevaringsmuligheder.

2. Ryd en hel plads, før du begynder på en stort organiseringseftersyn. Jen begynder altid med en "blank tavle", fordi det føles bedre at starte på en frisk, og samtidig tvinger det dig til at være mere selektiv med, hvad der bliver sat tilbage i rummet eller lagt ned i skuffen.

3. Lad være med at holde fast i et system, der ikke virker. Tænk i nye systemer, når det nuværende ikke fungerer. Det handler om at ende op med et system, som lever op til dig og din families behov.

Læs også: 7 smarte måder at gøre snyde-rent, som dine gæster aldrig opdager

4. At organisere sin ting er ikke dyrt, det er rod tilgengæld. Jen hører ofte folk beklage sig over, at folk synes, at det er bekosteligt at holde orden. Men det behøver det ikke at være.  Jen anbefaler at man bruger gamle skotøjsæsker, kasser, kurve, dåser osv. som opbevaring.   

5. I små hjem bør du arbejde vertikalt med organisering. Bogreoler er Jens yndlings organiseringsmøbel, især de høje af slagsen, der tilbyder masser af opbevaring - uanset om det er til tøj, bøger eller kasser. Og de høje reoler er især perfekte i små hjem, hvor man bør satse på at arbejde sig opad, når der skal være plads til mange ting.

6. Glem ikke bagsiden af døren. Folk glemmer ofte bagsiden af døre og skabe, som gemmer på en god mulighed for at opbevare ting ved fx at hænge en krog eller en kurv op - og så er det ofte skjult for andre.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip