Småkage-konflikt: Badmintontrænere fik sponsorhonorarer

Skrevet af admin

20/04/2015

Dagens topnyheder

Trænerne for Danmarks badmintonlandshold har tjent penge på det sponsorat, der har medvirket til den verserende konflikt i dansk badminton.

Ifølge Ekstra Bladet har landstræner Lars Uhre og assistenttræner Jesper Larsen begge modtaget honorar i forbindelse med aftalen med småkageproducenten Danisa.

En aftale, der har udløst den sponsorkonflikt, som har ført til, at fem danske stjerner er smidt af landsholdet.

Avisen skriver, at Jesper Larsen sideløbende med træneropgaven har arbejdet som sælger i badmintonforbundet, mens Lars Uhre har formidlet kontrakten med Danisa.

Formanden for Badminton Danmark, René Toft, bekræfter, at de to trænere har modtaget honorar.

- Der er vist 8 og 10 procent, men du må ikke hænge mig op på de tal helt præcist, siger Toft til Ekstra Bladet.

Formanden erkender, at konstruktionen er uheldig set i lyset af konflikten.

- Den konstruktion skal vi have gjort noget ved. Den blev bragt til ophør, da Jesper Larsen opsagde sit job som assisterende landstræner.

Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen er de fem spillere, som fredag blev smidt af landsholdet op til Sudirman Cup, der begynder 10. maj.

Årsagen til bruddet er, at badmintonforbundet har indgået en aftale med småkagefirmaet Danisa, der har købt sponsorrettighederne til landsholdets bluser under turneringen.

De fem spillere har i forvejen individuelle sponsoraftaler med en konkurrerende småkageproducent, Kjeldsen Cookies.

Spillerne har ifølge forbundet afslået at spille med Danisa på trøjerne, hvorefter forbundet har afbrudt samarbejdet med de fem spillere.

/ritzau/