Smerter i fødderne? Derfor gør dine fødder ondt

Af Mette Skøtt, Aller mediaVi kvinder vil så gerne vise os frem i flotte og lækre sko, men ofte er de også skyld i, at vi går rundt i et sandt smertehelvede, skriver WomansDay.comHvorfor? Fordi vi prioriterer at se smarte ud i ofte alt for små sko, fremfor at tænke på vores heldbred – få tre eksperters råd til at finde frem præcis, hvorfra din fod-smerte stammer.Plej dine fødder med et lækkert fodbad – se hvordan og få opskrifter på juice, du kan drikke imens, på udeoghjemme.dk


Vælg sko med støtte


Vi ved, at høje sko ikke at det smarteste for dine fødder, men ifølge Carly Robbins, fod og ankel specialist, så kan flade sko også skabe problemer.

 Går du i en flad sko uden støtte, så kan det skabe en smertefuld situation, hvor der vil opstå inflammation som løber fra hæl til tå. Og det er, ifølge eksperten, ikke kun dine fødder der i så fald lider. Det kan samtidig føre til smerter i knæ, hofter og ryg. Vil du undgå smerter ved den slags sko, skal du undgå at stå eller gå for meget i dem – eller købe indlæg, som kan støtte dig, råder Carly Robbins.
Træn dine fødder


Træningsekspert og krops-terapeut Sue Hitzmann siger, at træning er en af de ting, som kan afhjælpe smerter i fødderne. Hun forslår, at næste gang du træner overarme, så giver du også lige fødderne en tur. Det vil styrke musklerne i fødderne og løsne op.Øvelse: 


Læg dig på ryggen med bøjede knæ og fødderne i gulvet. 


Spred benene og lad dem falde udad, ned mod gulvet.  


Lad dem komme så langt ned, de kan, uden at du løfter storetåen fra gulvet.

Hold stillingen i 2 sekunder
Gentag 10 gangeTrænger numsen også til lidt træning? Prøv denne nemme øvelse fra udeoghjemme.dk
Lyt til dine fødder
Det skal gøre ondt i dine fødder nu og da, men er smerten konstant, så skal du tage den seriøs, forklarer Doktor Darria Long Gillespie fra Emory University School of Medicine.

 Du skal gå til lægen, hvis du oplever meget smerte, rødme eller hævelse i din fødder, for det kan faktisk være et tegn på, at du fejler noget et andet sted i kroppen. Det kan være et tegn på, at du har problemer med hjertet, nyrerne eller blodårerne.

 

Dagens Gossip