Snart halloween: Fem overraskende måder du får glæde af et græskar

19/10/2013 18:50

Aller Media

Nyheder

Mest læste i dag

Har du udhulet græskar her i efterårsferien, og står du tilbage med en masse kød, som nu ligger i køleskabet og venter på, at du finder på noget at bruge det til? Græskar indeholder en masse gode stoffer, som din hud og dit hår kan få gavn af.

Dana Oliver, der er skønhedsredaktør på Huffingtonpost.com, forklarer, at de mange vitaminer og mineraler, der er i græskar, kan have god effekt på kroppen og håret, og hun giver her fem forskellige opskrifter på skønhedsprodukter med græskarkød i.  

Skøn og hjemmelavet vidundercreme. Se den på Femina.dk

Hårbalsam
Giv dit hår glans og fugt med en maske lavet af græskarmos. Blend to dl græskar, og bland det med en dl yoghurt og to spiseskefulde honning. Put massen i håret som en maske fra rod til hårspids. Put en plastikbadehætte på, og lad masken virke i 15-20 minutter. Vask håret bagefter med shampoo og almindelig balsam.

Fugtende bodylotion

En fugtgivende og rensende kropsscrub kan du lave af halv blendet græskar, halv kokosolie og en skefuld stødt kanel. Denne bodylotion skal selvfølgelig skylles af, men den vil efterlade dig med super blød og opfrisket hud. Dup dig tør med håndklædet for at bevare olien på kroppen.

Ansigtsmaske

Denne ansigtsmaske er skabt af dermatologen Ted Lain, og du skal bruge to dl blendet græskar, to spiseskefulde puddersukker, en spiseskefuld honning og en dl yoghurt. Den skal smøres i ansigtet med fingerspidserne og gnides let rundt. Derefter skal den sidde og fugte huden i otte-ti minutter og så skylles af igen.

Ansigtsscrub

Lav en frugtsyreblanding af to dl blendet græskar, et æg, to spiseskefulde honning og en kvart dl æblecider giver en rensende effekt på dit ansigt. Lad den virke i fem minutter, og skyl af.

Få opskriften på en lækker græskarsuppe på Madogbolig.dk

Bodyscrub

En simpel blanding af blendet græskar og puddersukker eller brun rørsukker er genialt som en bodyscrub. Brug den i badet, og arbejd godt med den på huden, hvilket også er med til at dræne dine lymfekirtler for væskeophobninger, inden du skyller af til sidst.

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media