Snestorm: Fyns Politi indkalder militæret samt pansrede mandskabsvogne

Skrevet af Elo Christoffersen

17/03/2013

Mest læste i dag

Fyns Politi gør klar til den kommende snestorm, som DMI har varslet for hele landet.

På Fyn er beredskabet blevet forhøjet i form af militærets MAN-lastbiler og PMV'er (pansrede mandskabsvogne).

Lastbilerne vil foreløbig blive placeret på Falckstationerne i Rudkøbing, Glamsbjerg, Ringe, Nyborg, Otterup og Ærøskøbing. PMV'erne vil være placeret på Falckstationerne i Svendborg og Odense. De fleste køretøjer vil være klar til assistance fra mandag morgen klokken 8, det sidste klokken 10. Assistancen er indtil videre planlagt til at løbe til onsdag morgen klokken 06.

Køretøjernes placeringer er ikke faste, forstået på den måde, at skulle vejret vise sig at være værre på visse steder af øen i forhold til andre steder, så flyttes køretøjerne efter behov

DMI's vejrmelding for Fyn lyder således:

I aften og i nat mest skyet og fra sidst på natten sne sydfra. Temp. lidt under frysepunktet, og frisk vind til kuling fra sydøst og øst. Mandag sne og snefygning, og der kan blive tale om regulær snestorm. Ud på eftermiddagen lidt aftagende snefald i den sydlige del af regionen. Temp. omkring frysepunktet, og forsat blæsende med frisk vind til kuling fra sydøst og øst, ved kysterne stedvis op til hård kuling. Fra sidst på eftermiddagen lidt aftagende vind.