Socialdemokraterne vil ikke tøve med at vælte Løkke

Hvis et af Venstre-regeringens støttepartier mister tilliden til statsminister Lars Løkke Rasmussen, vil Socialdemokraterne ikke tøve med at vælte regeringen.

Det siger Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, lørdag på partiets årlige kongres i Aalborg.

- Der er fire borgerlige partier, der har ønsket Lars Løkke Rasmussen som statsminister. Mister bare ét af de partier tilliden til regeringen, tøver vi ikke med at vælte den, siger hun.

I sin tale understreger Mette Frederiksen, at partiet ikke vil gå med til en afskaffelse af topskatten og sender endnu engang hårde ord mod regeringen og direkte til Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg ved, du gerne vil lave en skattereform. Det kan være en god idé. Selvfølgelig skal det kunne betale sig at arbejde. Og det kan det også for langt de fleste.

- Men hvis vi tænker på, hvordan I plejer at gøre det på højrefløjen, så glemmer I hurtigt de helt almindelige lønmodtagerfamilier. Og dem med de laveste indkomster, siger Mette Frederiksen.

- Lad mig derfor sige det helt klart: Det er en dårlig idé at sænke topskatten. Det er faktisk så dårlig en idé, at vi ikke vil være med til det.

Mette Frederiksen slår atter fast, at partiet ikke har i sinde at føre blokpolitik. Socialdemokraterne vil i stedet arbejde bredt på tværs af alle partier.

- Selvom jeg vil se resultater, har jeg aldrig troet på revolutioner. Jeg tror på samarbejde og brede løsninger.

Kongressen er den første for Mette Frederiksen i rollen som formand for Socialdemokraterne.

Kongressen slutter søndag eftermiddag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip