Socialminister er rystet efter skolehærværk

Socialminister Manu Sareen (R) er både rystet og kalder det tragisk, at børn nu bliver bragt ind i konflikten mellem Israel og Gaza. Det sker efter den jødiske privatskole Carolineskolen på Østerbro i København natten til fredag blev udsat for hærværk.

- Jeg er rystet over, at man bringer den konflikt, som selvfølgelig optager os alle, ind i børnenes univers. Det, synes jeg, er rigtig, rigtig tragisk, at man ikke kan holde det ude af deres univers på den her rigtig grimme måde, siger Manu Sareen til Ritzau.

Spørgsmål: Er det en særlig grænse, man krydser, når man bringer børn i spil?

- Ja, det synes jeg. En ting er, at følelserne koger over, men at bringe hærværk ind hos børn, synes jeg, er rigtig problematisk. Det betyder ikke, at det er legalt at lave andre steder, men man bringer nogle børn fuldstændig unødvendigt ind i en konflikt, siger socialministeren.

"Ingen fred i Gaza. Ingen fred til jer zionistsvin", stod der blandt andet skrevet med graffiti på Carolineskolens mure, lige som også flere ruder var smadret i skolegården.

Manu Sareen fortæller, at han er overrasket over, hvor mange den igangværende konflikt har berørt i Danmark. Han ser blandt andet indikationer på, at der er en stigende antisemitisme i Danmark.

- Vi er ved at få kortlagt hadforbrydelser i Danmark i øjeblikket på baggrund af seksualitet, religion og andre parametre. Vi har ikke resultatet af det endnu, så jeg kan ikke give et faktabaseret svar.

- Men tager man de meldinger, som vi har fået fra blandt andet det jødiske samfund selv, at de oplever flere hadforbrydelser, så er der en øget antisemitisme nu, siger han.

Skoledagen på Carolineskolen er forsøgt holdt normal som en hvilken som helst anden hverdag, men flere forældre valgte at holde deres børn hjemme fra skole fredag.

Spørgsmål: Hvad kan man gøre for de forældre, der er bekymret for at sende deres børn i skole på mandag?

- Der er to ting. Det ene er tryghed, som er en politiopgave. Jeg er sikker på, at politiet passer på os helt ude i skolen.

- Det andet er, at jeg i starten af næste måned går i dialog med Københavns Kommune med henblik på at se på, hvad vi kan gøre her og nu mod de overgreb, der sker her og nu.

- På lang sigt har vi også gang i nogle tiltag. For eksempel den her kortlægning, der skal munde ud i en handleplan for hadforbrydelser, siger socialministeren.

/ritzau/