Socialrådgiver modtager den første Tine Bryld Pris

21/10/2013 17:59

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Socialrådgiveren Flora Ghosh og behandlingscentret LivaRehab, hvor hun er ansat som centerleder, modtog mandag Tine Bryld Prisen.

- Prisbestyrelsen vil gerne hædre Flora Ghosh for hendes enestående indsats, som, vi finder, flugter helt med Tine Brylds ånd.

- Vi ser Flora Ghosh som en rollemodel – med sin egen særegne historie, en ildsjæl, engageret og socialt indigneret, hvilket hun formår at omsætte positivt til et vigtigt bidrag for udsatte kvinder.

Sådan lyder begrundelse ved prisoverrækkelsen i DR Byen fra den tidligere minister Helle Degn, der er formand for foreningen for Trine Bryld Prisen.

Det er første gang, prisen bliver uddelt. Den er opkaldt efter forfatteren og socialrådgiveren Tiny Bryld, der døde i 2011. Prisen bliver tildelt til personer, der udfører et vigtigt socialt arbejde.

Med prisen følger 50.000 kroner personligt til Flora Ghosh.

Hun er centerleder på LivaRehab, der er et behandlingscenter, der behandler og rehabiliterer mennesker med prostitutionsskader og seksuelt misbrugte.

LivaRehab får 500.000 kroner øremærket til et forebyggelsesprojekt til unge.

Ved prisoverrækkelsen var det en glad socialrådgiver, der modtog prisen.

- Jeg er dybt beæret over at være den første modtager af Tine Bryld Prisen. Det er en vigtig pris, som vi har manglet i Danmark, sagde Flora Ghosh og glædede sig over den halve million, LivaRehab har fået til deres forebyggelsesprojekt.

Flora Ghosh, der oprindelig er fra Bangladesh, har en kandidatgrad i socialt arbejde fra Aalborg Universitet og er medlem af Rådet for Socialt Udsatte.

Prisen er finansieret af Trygfonden.

/ritzau/