Socialrådgivere: S-forslag er gift for pressede familier

Målet er godt, men midlet er dårligt.

Sådan lyder det fra Dansk Socialrådgiverforening, efter at Socialdemokraterne i et nyt oplæg foreslår at presse belastede familier på pengepungen til at sende deres børn i daginstitution.

- Vi er enige i, at det kan være rigtig godt for børnene at komme i daginstitution, men børn kan ikke tåle, hvis mor og far ikke bakker op omkring deres hverdagsliv, siger formand Majbrit Berlau til Ritzau.

- Vi er nødt til at bruge nogle andre redskaber, end at tvinge dem økonomisk. De skal forstå værdien af det (at sende børn i daginstitution, red.), for langt de fleste forældre vil det bedste for deres børn, siger hun.

Forslaget om at straffe belastede familier er kun ét af mange, som Socialdemokraterne præsenterer den kommende weekend for at bryde den negative social arv.

Og Dansk Socialrådgiverforening er enig med regeringspartiet langt hen ad vejen, bare ikke når det kommer til de såkaldte forældrepålæg.

- Det er med rugbrødsindsatsen, at vi får nogle gode forløb, og det kræver selvfølgelig tid og vilkår til, at vi kan levere - og det er det, som vi har langt de bedste erfaringer med. Erfaringerne med forældrepålæg er derimod generelt ikke gode.

- Hvis vi vurderer, at børn ikke trives, hvis de ikke kommer i daginstitution, så har vi andre redskaber, som vi kan gribe ind med. Vi har ikke brug for det her presredskab. Det fremmer ikke det mål, vi vil have - og som vi er enige med Socialdemokraterne i, siger Majbrit Berlau.

Det er allerede i dag muligt for kommunerne at inddrage for eksempel børnepenge, hvis et barn pjækker fra skole eller begår kriminalitet.

Men forældrepålæg bliver brugt sparsomt af socialrådgiverne. En Rambøll-rapport har vist, at kun 26 kommuner har gjort brug af muligheden for at stoppe udbetalingen af børnepenge.

- Det er helt afgørende at understrege, at vi risikerer at skade børnene, hvis man på en letkøbt måde sige til mor og far, at de skal sende barnet af sted, og så sætter vi et kryds i bogen, fordi nu har vi gjort, hvad der er godt for barnet, lyder det fra formand for de danske socialrådgivere.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip