Sønderborgs skoler får 3,9 millioner af A.P. Møller

Den vel nok mest udskældte og omdiskuterede institution i Danmark - folkeskolen - fik i efteråret en milliard kroner af A.P. Møller Fonden.

Betingelsen var, at pengene gik til opkvalificering og efteruddannelse af lærere, pædagoger og skoleledere i folkeskolen samt udvikling af undervisningsmetoder.

Som en af de første har Sønderborg fået 3,9 millioner kroner i støtte af fonden til et stort læringsprojekt i kommunen.

- Vi er meget taknemmelige. Det giver os en helt unik mulighed for at løfte skolevæsnet, siger Jette Østergaard, direktør for Børn og Uddannelse i Sønderborg Kommune.

Sønderborgs ambition er at være helt fremme i skoene, når det gælder uddannelse, forandring og læring, og det skal ske ved over de næste to år at uddanne 155 lærere til højt kompetente vejledere på fem forskellige og faglige felter inden for naturvidenskab, klima, kunst, sundhed og bæredygtighed.

- Vi tror på, at hvis vi stimulerer den enkelte ansattes glæde og engagement i sit fag, så smitter det af på undervisningen. Vi kan ikke intensivt uddanne alle 800 undervisere på vores skoler på én gang, men vi har lavet en model, hvor læring skal spredes gennem vejledning, sidemandsoplæring, kollegial sparring og refleksion, siger hun.

Frem mod 2016 skal der uddannes 50 læsevejledere, 50 matematikvejledere, 17 sprogvejledere, 17 kunst- og musikvejledere, 17 demokrati- og samfundsvejledere, 17 sundhedsvejledere, 17 naturfagsvejledere og 17 skoleledere.

Projektet er udarbejdet i samarbejde mellem Sønderborg Kommune, UC Syddanmark og det private erhvervsliv.

181 projekter har søgt om støtte fra fonden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip