Sønderjyder må vinke farvel til Danmark Rundt næste år

Alle danskere nord for Herning har været nødt til at kigge langt efter cykelløb på vejene under dette års Postnord Danmark Rundt.

Omvendt er især midt- og sønderjyderne blevet forkælet med hele tre af løbets fem etaper.

Selv om løbsdirektør Jesper Worre endnu ikke er klar til at afsløre næste års rute, løfter han alligevel lidt af sløret for, hvordan løbet kommer til at se ud i 2017. Og nu skal andre landsdele have glæde af løbet, lover han.

- Vi kører ikke i Sønderjylland næste år, det kan jeg godt love. Det bliver noget helt andet, siger han.

Løbet skal nemlig fortsat komme rundt mange forskellige steder og ikke låses fast på de samme start- og målbyer hvert år.

- Når vi ser på ruterne fra alle 26 løb, vi har afholdt, så har vi været i hele landet. Vi har været i Skagen, på Lolland og alle mulige andre steder. Det skal stadig være vores mål at komme rundt i hele landet, siger han.

Aftalerne med mål- og startbyer til næste års løb er ikke endeligt på plads, men planlægningen er godt i gang, fortæller Jesper Worre. Kun én målby er helt sikker.

- Det eneste, der ligger fast, er Vejle. Der har vi en fast aftale med Vejle Kommune, som varer nogle år endnu, lyder det fra løbsdirektøren.

Etapen til Vejle er blevet en tradition i løbet og udgør med den ekstremt stejle stigning på Kiddesvej løbets kongeetape, hvor meget i det endelige klassement bliver afgjort.

Planlægningen af næste års rute er så godt i gang, at Jesper Worre ifølge eget udsagn har hele løbet lagt fast i sit hoved. Og der er masser af interesse fra de danske kommuner for at få løbet til byerne, mener Worre.

- Det afgørende er interesse fra kommunerne. Vi kommer de steder, de gerne vil have os. Der er allerede interesse helt frem til 2018. Så vi planlægger to år frem lige nu, siger løbsdirektøren.

Han har ansøgt Den Internationale Cykelunion (UCI) om, at cykelløbet i 2017 først afholdes fra 12.-16. september, hvilket er lige efter Vuelta a España og lige før VM i Norge.

Det skal ske for at få flere af de store cykelhold med.

Ansøgningen er endnu ikke godkendt, og det bliver den først under dette års VM i oktober. Worre selv regner med, at godkendelsen kommer i hus.

- Vi er ikke begyndt at invitere hold endnu. Den nye dato skal først bekræftes. Jeg tror, det bliver sådan. Det føler jeg mig ret sikker på, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip