Sønderjyske banker OB og øger afstanden til bunden

09/11/2014

Sønderjyske vandt søndag 2-1 hjemme over OB og øgede på den måde afstanden til nedrykningsstregen til seks point.

Dermed var sønderjyderne også hårde ved OB, som med sidste weekends sejr på 3-1 over Hobro havde fået nyt mod på livet efter en tung sæsonstart.

Søndag var Sønderjyske bedst i en livlig kamp, som OB'erne også havde stor ære af, men ikke kunne dæmme op for hjemmeholdets træfsikkerhed på dødbolde. Bjørn Paulsen og Marvin Pourié scorede således hver et mål på dødbold efter hjørnespark.

Kampen var livlig med masser af hårde tacklinger og småskænderier mellem de to holds spillere. Det var tydeligt, at begge holds spillere godt vidste, at kampen var en såkaldt seks-points-kamp mellem de to mandskaber. OB'erne formåede ikke at sætte et ordentligt pres i anden halvleg.

De blåklædte Sønderjyske-spillere var ofte farlige på kontraangreb, og dem kom der flere og flere af, efterhånden som OB pressede på.

Selv om OB's Lasse Nielsen med et forsøg på stolpen efter seks minutter sendte et varsel til Sønderjyske, var det alligevel hjemmeholdet, som scorede første gang efter 14 minutter.

Bjørn Paulsen nåede højest efter et hjørnespark, og han headede bolden i mål uden chance for OB-målmand Mads Toppel.

Efter 20 minutters spil tog OB over. Lasse Kryger blev spillet helt fri til et hovedstød efter præcis 20 minutter, men han ramte slet ikke bolden, da han kastede sig frem med hovedet forrest.

Et lille kvarter senere måtte Sønderjyske-målmand Marin Skender hoste op med en fornem refleksredning på et godt spark fra Rasmus Falk.

Kun minuttet efter kom udligningen så, da Lasse Kryger fra forreste stolpe scorede flot med hovedet efter et veltilrettelagt hjørnespark fra Ari Skulason.

Sidste halvdel af første halvleg tilhørte så afgjort OB, men tyskeren Marvin Pourié gjorde præcis dét, han er købt ind for. Et hjørnespark fra Henrik Hansen, som lige var blevet skiftet ind i stedet for en skadet Daniel Jensen, endte hos en helt fri Pourié, som trådte ind i straffesparksfeltet, og sparkede bolden fladt ind via den ene stolpe.

Med nederlaget missede OB at indhente Sønderjyske i tabellen, hvor fynboerne er under nedrykningsstregen. Sønderjyske rykker op ved siden af mesterholdet AaB i midten af superligatabellen med 18 point.