Sønderjyske bringer spænding ind i DM-finale

08/04/2014

Sønderjyskes ishockeyherrer leverede en stærk præstation og vandt 2-1 hjemme over Herning i den tredje DM-finale.

Dermed fik sønderjyderne reduceret, så Herning nu kun fører med 2-1 i kampe. Der spilles bedst af syv kampe i finaleserien.

Thomas Spelling bragte Sønderjyske foran med 1-0 efter seks minutters spil i første periode, og det var den perfekte start for hjemmeholdet, som havde så hårdt brug for sejren.

Men Herning kom igen. Lasse Lassen udlignede til 1-1 på straffeslag, som var usvigeligt sikkert sat ind. Og det var en fortjent udligning på dette tidspunkt af kampen, hvor der manglede fem minutter af anden periode.

I tredje periode var Thomas Spelling på spil igen og viste skarphed med 2-1-scoring, da canadieren Brent Walton fornemt assisterede med en fræk aflevering fra en position bag målet.

Der var kun spillet 22 sekunder af den tredje og afgørende periode, da Thomas Spelling fik sat den afgørende scoring i nettet.

Sønderjyske havde flere chancer for at lukke kampen, men mulighederne blev misbrugt, så der var spænding helt til det sidste minut.

Herning fik skabt lidt ravage foran Sønderjyskes mål i slutminutterne, men pucken blev holdt ude af netmaskerne af et hårdt kæmpende sønderjysk forsvar.

Den næste kamp i finaleserien spilles i Herning fredag aften, hvorefter der venter endnu et opgør i Vojens på søndag.