Sønderjyske-frelser sender Østrig tættere på EM

Østrig er godt på vej mod fodbold-EM i 2016 efter lørdagens 1-0-hjemmesejr over Rusland i EM-kvalifikationens gruppe G.

Den tidligere Sønderjyske-angriber Rubin Okotie blev skiftet ind efter en times spil, og med lidt over et kvarter igen af kampen blev Okotie matchvinder for værterne med 1-0-målet.

Det var anden gang i træk, at Okotie blev matchvinder for Østrig i kvalifikationen. For en måned siden scorede han ligeledes det afgørende 1-0-mål i hjemmesejren over Montenegro.

Sejren cementerer Østrigs førsteplads i gruppen, hvor østrigerne nu har 10 point for fire kampe. Russerne har fem point på andenpladsen.

Okotie var en enmandshær, da han i sidste halvdel af 2013/14-sæsonen var lejet ud til Sønderjyske i Superligaen.

Angriberen scorede hele 11 mål, og spillede dermed en vital rolle, da Sønderjyske reddede tilværelsen i Superligaen i sidste sæson.

I dag spiller han for 1860 München i 2. Bundesliga i Tyskland. Han er med otte scoringer toer på topscorerlisten i Tysklands næstbedste række.

Senere lørdag aften kan enten Montenegro eller Sverige overtage andenpladsen fra Rusland. I Montenegro er Sverige gæster, og inden kampen har svenskerne fem point, mens Montenegro har fire.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip