Sønderjyske redder sent point ude mod bundprop

02/05/2015

Når sæsonen 2014/15 i Alka Superligaen er færdig om en måneds tid, vil der ikke være meget positivt at huske, hvis man er fan af fodboldklubben Silkeborg.

Men så gælder det jo om at glæde sig over de små ting.

Et af de små lyspunkter i en ellers miserabel sæson kom lørdag, da Silkeborg spillede 2-2 hjemme mod Sønderjyske.

Efter en kedelig første halvleg eksploderede kampen mod slutningen, hvor Silkeborg var få minutter fra sæsonens første hjemmesejr, men Sønderjyskes Silas Songani udlignede med et afrettet frispark.

Resultatet betyder, at Silkeborg har håneretten over Sønderjyske i de indbyrdes opgør i denne sæson.

I august sidste år vandt Sønderjyske 2-0 på udebane, men i marts var Silkeborg klart bedst med en 4-1-sejr i den indbyrdes kamp i Haderslev. Altså er Silkeborg bedst på en lidt bedre målscore.

Den nuværende Skive-træner og kommende Sønderjyske-træner Jakob Michelsen var på plads i Silkeborg. Han kunne konstatere, at der er lidt at arbejde med til den kommende sæson, hvor han afløser Lars Søndergaard, der skifter til AaB.

Søren Muusmann var tæt på at bringe Sønderjyske foran efter 10 minutter, men hans hovedstød prellede af på overliggeren.

Silkeborg mødte op til kampen med tre nederlag på stribe, og hjemmeholdet formåede ikke at skabe de store ting i første halvleg.

I anden halvleg kom der meget mere gang i kampen, hvilket blandt andet skyldtes indskiftninger.

Midt i halvlegen sendte den indskiftede angriber Morten Beck Silkeborg på kurs mod sæsonens første sejr på hjemmebane, da han headede sig selv fri og helflugtede bolden i mål.

Kort tid efter udlignede en anden indskifter, Nicolaj Madsen, da han kom først til forreste stolpe ved et hjørnespark og headede 1-1-udligningen i mål.

Syv minutter før tid kom 2-1-scoringen til hjemmeholdet, og igen var en indskiftet spiller i centrum.

Silkeborgs indskiftede Adeola Runsewe blev sendt af sted i højre side. Hans indlæg parerede Sønderjyske-målmanden Marin Skender op på sin egen forsvarsspiller Pierre Kanstrup, der sendte bolden over målstregen.

Det lignede afgørelsen, men efter præcist 90 minutters spil scorede Silas Songani på frispark.

2-2-resultatet betyder, at Silkeborg fortsat er ubehjælpeligt sidst i Superligaen med 13 point for 27 kampe.

Sønderjyske er fjerdesidst med 31 point.